maanantai 22. syyskuuta 2014

Omenahilloa uunissa

Minulle oli uusi tuttavuus tämä uunissa tehtävä omenahillo, mutta helppoudella ja maukkaudella se sai paikan jatkoon menevien reseptien joukossa. Hillo tuli käytännössä itsestään uunissa, eikä tarvinnut huolehtia sekoittamisesta, ylikiehumisesta tms. 




Ohje on varsin näppärä. Omenat lohkotaan uunivuokaan, päälle 1/4 hillosokeria omenoiden painosta (minulla 1 kg omppuja, 250g hillosokeria), mausteeksi mukaan kanelitanko ja vuoka uuniin. Annetaan paistua 1½-2 tuntia 150 asteessa. Soseutetaan sauvasekoittimella, laitetaan pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sopii todella hyvin esim maustamattoman jogurtin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti