keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake

Ohje alunperin täältä. Tämän herkun kohdalla tein pienen mokan, kun tein kakun päivää ennen tarjoamista valmiiksi ja kinuskin laitoin myös jo siinä kohtaa kakun päälle. Kinuski ehti osittain imeytyä kakkuun/reunoille ja ulkonäkö ei ollut parhmaimmillaan kakkua tarjottaessa. Makuun tämä ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan herkullisuudesta tämä kakku sai kehuja kovasti.



Pohja:   

300g gluteenittomia digestive keksejä   
140g voita
1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään 
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi  5. paista 150'c 12 min.

Täyte:   

200g vaniljatuorejuustoa 
200g ranskankermaa   
1dl fariinisokeria   
2 tl aitoa vaniljasokeria   
ripaus suolaa   
1 rkl sitruunamehua   
2 kananmunaa   
1rkl perunajauhoja    
1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki   
2. lisää loput aineet ja sekoita   
3. kaada esipaistetun pohjan päälle    
4. jatka paistamista 150'c 15min   

Kinuski:   
1½ dl kuohukermaa   
1dl fariinisokeria   

Päälle:   
sormisuolaa    
1. keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10min   
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle   
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti