perjantai 6. lokakuuta 2017

Granola

Meillä menee päivittäin väli- tai iltapaloina erilaisia smoothiebowleja tai rahkajogurttia marjoilla ja useimmiten sekaan tekee mieli laittaa jotain rapsakampaa mikä antaa rakennetta ja purutuntumaa pehmeälle smoothielle tai jogurtille. Cashewpähkinöitä tähän tarkoitukseen löytyykin yleensä kaapista aina, mutta välillä kaipaa vaihtelua ja sen takia halusinkin kokeilla tehdä itse granolaa. Teen varmasti toistekin tämän kokeilun perusteella.
Tämä granolan ohje on aika murumainen ja jos haluaisi että rakenne klusteroituu enemmän, joukkoon voi laittaa hieman jauhoja tai enemmän rasvaa. Ohje on helposti muunneltavissa oman maun mukaan mausteita vaihtamalla, siemeniä pois jättämällä tai laittamalla mukaan vaikka kuivattuja marjoja. 




Granola
5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 tl kanelia
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl mulperimarjoja
0,5 dl öljyä
0,5 dl vettä
2 rkl vaahterasiirappia

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, mulperimarjat ja mausteet. 
Lisää joukkoon öljy, vesi ja vaahterasiirappi.
Levitä granola uunipellille ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia välillä sekoitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti